Activiteiten 2023

18 februari 2023 : Samen Wandelen – Natuurwandeling in de Vallei van de Zwarte beek

Wandeltocht van 3.5 km met gids start om 14:00 

Deelnemen is gratis – na de wandeltocht kan nog gezellig nagepraat worden met een warme kop koffie, thee en versnaperingen

4 maart 2023 : Diagnose en behandeling van maag – en/of slokdarmkanker door Dr. Yannick Mandeville – AZ Delta Roeselare


18 maart 2023 : UZ Leuven

We trakteren je op een waaier van interessante lezingen en leerrijke workshops uit de verschillende domeinen van: endocrinologie, maag-darm en lever, longen en thoraxheelkunde. In de lezingen brengen onze onderzoekers en artsen je graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hun onderzoeksdomein en leggen ze de impact daarvan op de medische vooruitgang uit.

22 april 2023 : Hoe omgaan met angst/herval bij kanker door Ann Daenekindt ( Pendula) in Oud-Heverlee.

Deze activiteit wordt samen met Esperanza georganiseerd – lotgenotengroep voor vrouwen met of na een gynaecologische kanker.

30 September 2023 : Samen Wandelen – Groene wandeling in het Buggenhoutbos.
Hou je van indrukwekkende natuur, oorverdovende rust en eiken die wel kathedralen lijken? Ga dan zeker eens op ontdekking in het Buggenhoutbos

Welkom vanaf 13:00u
Wandeltocht start om 14:00 u
Deelnemen is gratis – na de wandeltocht kan nog gezellig nagepraat worden met een warme kop koffie, thee en versnaperingen

( Inschrijven kan hier)

14 oktober 2023: Getuigenissen van lotgenoten in samenwerking met de dienst Thoraxheelkunde (UZ Leuven)

Lotgenoten Inge en Peter brengen elk een persoonlijk verhaal; van de diagnose, de aanvaarding, de ingreep, de revalidatie en het nieuwe leven erna, dumping, (sonde) voeding,..
Medische vragen zullen beantwoord worden door Prof.Dr. L. Depypere en Dr. H.Van Veer van de dienst Thoraxheelkunde van het UZ Leuven.
Na de getuigenissen is er voldoende tijd om ervaringen uit te wisselen met de sprekers en met elkaar. (Inschrijven kan hier)